Hírzóna

Orbán Viktor az EU belső piaci jelentéstevőjével tárgyalt

Orbán Viktor az EU belső piaci jelentéstevőjével tárgyalt

2024. április 3., szerda
Orbán Viktor az EU belső piaci jelentéstevőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Enrico Letta korábbi olasz kormányfőt, akivel a közelgő magyar EU-elnökségi tervekről is tárgyalt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Az olasz politikus jelenleg az Európai Unió egységes belső piacának átvilágításáról és továbbfejlesztéséről szóló stratégiai jelentésén dolgozik, amelyet e hónapban tesz majd le az EU döntéshozóinak asztalára.

Enrico Letta Orbán Viktorral folytatott megbeszélésén ezért a legfontosabb téma az európai gazdaság versenyképességének helyreállítása volt, valamint a belső piac kiteljesítése újabb területekkel, például a védelmi politikával. Szóba került az EU bővítési stratégiája és a második félévben esedékes magyar uniós elnökség programja is - mondta Havasi Bertalan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.