Hírzóna

Orbán Viktor: a magyar-német kapcsolatok előremutató elemeire kell összpontosítani

Orbán Viktor: a magyar-német kapcsolatok előremutató elemeire kell összpontosítani

2024. április 16., kedd
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor: a magyar-német kapcsolatok előremutató elemeire kell összpontosítani

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét, akivel az illegális migrációról valamint a gazdasági és az oktatási együttműködésről is tárgyaltak - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán. Fotó MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: nagyra értékeljük a tartományi kormányfő elkötelezettségét a magyar-német kétoldalú kapcsolatok fejlesztése iránt, őszinte partnerségét és józan álláspontját a politikai, ideológiai vitákban. Ma már tárgyalópartnereink is elismerik, hogy az idő a magyar álláspontot igazolta, például az illegális migráció elleni fellépés terén.

Elhangzott: Németország Magyarország fontos szövetségese, gazdasági és stratégiai partnere; ezért együttműködésünk előremutató elemeire, így a védelempolitikára, a kereskedelemre, az innovációra és a nemzetközi fejlesztésre kell koncentrálnunk, még akkor is, ha a magyar és a német kormány egyes politikai kérdésekben eltérő álláspontot képvisel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.