Hírzóna

Elindultak a munkálatok a Kiskunfélegyháza és Szeged közötti vasútszakaszon

Elindultak a munkálatok a Kiskunfélegyháza és Szeged közötti vasútszakaszon

2024. április 2., kedd
Elindultak a munkálatok a Kiskunfélegyháza és Szeged közötti vasútszakaszon

Április 2-től 4-ig pályakarbantartási és építési munkálatok miatt Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között szünetel a vonatforgalom. A szegedi fővonalon a pótlóbuszos közlekedés miatt hosszabb eljutási idővel kell számolni, Szegedről a főváros felé a vonatok megszokott menetrendjéhez képest korábban indulnak a pótlóbuszok - számolt be a Mávinform.

 

A Budapest és Szeged közötti Napfény InterCityk, valamint valamennyi Kiskunfélegyháza és Szeged közötti személyvonat helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között pótlóbusz közlekedik.

A pótlóbuszok néhány kora reggeli, illetve késő esti járat kivételével Szeged-Rókus állomástól indulnak és oda érkeznek, Szegeden belül a vasútvillamosokkal lehet utazni, melyek menetrendje a pótlóbuszokhoz való csatlakozás miatt módosul. A vasútvillamosokon a röszkei és a szegedi fővonalra váltott vonatjegyek érvényesek a szegedi városi szakaszon.

A pótlóbuszok igazodnak a vonatok menetrendjéhez, ezért a kiskunfélegyházi csatlakozás biztosítása érdekében Szeged-Rókustól jellemzően 20-40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok Szeged vasútállomásról indulnának – Budapest és Szeged között így hosszabb eljutási idővel kell számolni.

A változás érinti még az április 5-én este a Nyugati pályaudvarról 22 órakor Szegedre induló S20-as vonatot (17028) és az április 6-án hajnalban eredetileg Szegedről 3:25-kor Budapestre induló személyvonatot (17029) is, ami helyett 2:44-kor indul pótlóbusz a szegedi Mars térről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.