Hírzóna

A cseh rendőrök nem védik tovább a déli határunkat

A cseh rendőrök nem védik tovább a déli határunkat

Az utolsó cseh rendőr is elhagyta hazánkat

Kovács György
2024. március 19., kedd
A cseh rendőrök nem védik tovább a déli határunkat

Ma már nem találkozhatunk sem Szegeden, sem a déli határon cseh rendőrökkel, ugyanis a szolgálatot teljesítő utolsó 40 fős cseh rendőri kontingens március első hetének végén már visszatért Csehországba.

Cseh rendőri kontingens. Fotó: police.hu

 

 A jelenlegi összes migrációs kockázat felmérése után és egyetértésben a magyar féllel egy újabb cseh rendőri kontingens Magyarországra küldését felfüggesztettük

– jelentette ki David Schön, a cseh országos rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzáfűzte, a prágai értékelés szerint a Balkán déli részéről Szerbián át Magyarország felé vezető útvonalon az illegális migráció majdnem leállt, köszönhetően a határ magyar oldalán foganatosított intézkedéseknek, valamint a szerb biztonsági erők akcióinak köszönhetően.

Mindezek ellenére a rendőrségi szakértők továbbra is figyelemmel kísérik és folyamatosan kiértékelik az összes új adatot, eseményt. Amennyiben szükség mutatkozna, a cseh rendőrök magyarországi segítségnyújtása újraindul

– szögezte le a cseh szóvivő. 

Csehország készen áll, hogy Magyarország vagy bármely más állam megkeresésére azonnal válaszoljon

– tette hozzá.

David Schön végül ismertette, tavaly felváltva mintegy 240 cseh rendőr teljesített szolgálatot Magyarország déli határszakaszán. Az utolsó 40 fős kontingens január közepétől március első hetének végéig volt szolgálatban Magyarországon.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.