Hírzóna

Szentkirályi Alexandra: Brüsszel nem söpörheti le az asztalról a nemzeti konzultáció eredményét

Szentkirályi Alexandra: Brüsszel nem söpörheti le az asztalról a nemzeti konzultáció eredményét

A kormányszóvivő a kormány nevében köszönetet mondott a konzultációt kitöltőknek

2024. január 28., vasárnap
Szentkirályi Alexandra: Brüsszel nem söpörheti le az asztalról a nemzeti konzultáció eredményét

Az önrendelkezés és a függetlenség mellett tettek hitet, és a kormányt felhatalmazták érdekeik képviseletére a további brüsszeli tárgyalásokon azok, akik részt vettek a nemzeti konzultáción - mondta a kormányszóvivő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

 

Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszönetet mondott annak a több mint másfél millió embernek, aki a konzultáción ismét elmondta véleményét a legfontosabb aktuális kérdésekről.

Kijelentette: a választ adók elsöprő többsége hitet tett Magyarország szuverenitása, függetlensége mellett, egyben az emberek jelezték, hogy ők akarnak dönteni a saját sorsukról, nem akarják, hogy egy szűk brüsszeli elit határozza meg az életüket. Nyilvánvalóvá tették azt is, hogy 

nem akarnak háborút, fegyvert küldeni és nem akarnak nyitott határokat

- sorolta a kormányszóvivő.

Hangsúlyozta, egyértelmű, és határozott megbízólevél a kormány számára a további brüsszeli tárgyalásokhoz az emberek felhatalmazása, azzal meg tudja védeni a kabinet a magyar emberek akaratát is.

Különösen fontosnak nevezte, hogy míg néhol Európában nem hallják meg az emberek hangját, ezért a választók kénytelenek olykor traktorokon elvinni a véleményüket, addig Magyarországon azt a kormány kérdésére mondhatják el az emberek, nem kell az ajtókon dörömbölni.

Úgy vélekedett: a jelek szerint Brüsszelben azért félnek kikérni az emberek véleményét, mert esetleg nem az lesz az eredmény, mint amit a brüsszeli elit próbál egyre hangosabban harsogni. A magyar kormány viszont azon lesz, hogy egészen Brüsszelig vigye el az emberek szavát és hangját - közölte.

Szentkirályi Alexandra szerint mára bebizonyosodott, hogy mindenféle jogállamisági és egyéb köntösbe bújtatottan arról van szó, hogy a magyarok határozott migrációellenes álláspontját és LMBTQ-propaganda ellenes álláspontját támadja Brüsszel a magyaroknak járó pénzek visszatartásával.

Viszont - folytatta - vannak olyan kérdések, amelyekben egyszerűen nem engednek, ami nem pénzkérdés; most pedig egy szűk brüsszeli politikavezérelt elit véleménye áll másfél millió magyar szavával szemben.

A kormányszóvivő reményét fejezte ki, hogy a nemzeti konzultáció eredménye révén a politikai játszmák helyett Brüsszel visszatalál a saját szerepéhez, ami a tagállamok által meghatározott prioritások végrehajtása lenne.

Az Európai Tanács jövő heti rendkívüli ülésére - ahol az Ukrajnának biztosítandó 50 milliárd euróról is döntés születhet - a magyar miniszterelnök a hátizsákjában másfél millió magyar ember véleményét fogja magával vinni; a magyar emberek akarata pedig egyértelműen a béke felé irányuló lépéseket jelenti - mutatott rá.

Ha Brüsszel komolyan veszi a demokráciát, s azt, hogy az európai polgárok érdekéért dolgozik, akkor nem söpörheti le az asztalról a nemzeti konzultáció eredményét, a magyarok akaratát, amelyet a kormány képvisel majd - jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.