Hírzóna

Napos, de szeles idő várható

Napos, de szeles idő várható

2024. január 26., péntek
Napos, de szeles idő várható
Forrás: Köpönyeg

Pénteken eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Eleinte csak északkeleten, estétől egyre többfelé várható eső, záporeső. ÉK-en havas eső is lehet. 5 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Estétől viharossá fokozódik az ÉNy-i szél.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke) - írja a Köpönyeg.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.