Hírzóna

Megérkezett a hó Szegedre (galéria)

Megérkezett a hó Szegedre (galéria)

Fehéredik környezetünk.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 8., hétfő
Megérkezett a hó Szegedre (galéria)

Hétfő reggel havazni kezdett Szegeden, és egyre inkább több és több is látható belőle. A reggeli órákban -3 Celsius körül a hőmérséklet.

A Széchenyi téren is kialakult már némi fehérség.

 

A Dunántúl nyugati részén, illetve az északkeleti, szélérzékeny tájakon viharos marad az északias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-80 km/h között várhatóak, de a magasabban fekvő részeken, a Balaton térségében, valamint az északkeleti határ közelében ezt meghaladó lökések (~80-100 km/h) is előfordulhatnak. Hétfő délutántól kisebb területre - főként északkeletre - korlátozódik a viharos erejű szél.

A Dél-Dunántúlon előfordulhat kisebb havazás, melyből vékony, általában lepel - 3 cm vastagságú hólepel alakulhat ki a hétfő déli órákig. Hétfő délutánra szinte mindenütt megszűnik a havazás - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a hőmérséklet a következő napokban 4 és -10 Celsius között alakul.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

 

 


 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.