Hírzóna

Elítélték Szegeden az embercsempészt, Németországban fogták el

Elítélték Szegeden az embercsempészt, Németországban fogták el

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 10., szerda
Elítélték Szegeden az embercsempészt, Németországban fogták el

A 41 éves férfit a német hatóságok fogták el. Tartózkodási helyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztályának nyomozói derítették fel.

 

 

R. Gábort bűnszervezetben, a sértettek sanyargatásával elkövetett embercsempészés és közokirat-hamisítás bűntett miatt első fokon 7 év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság. A férfi a bírói szakban lévő ügyben egy idő után elérhetetlenné vált, a várható büntetés elől elmenekült, ezért a Törvényszék először hazai, majd 2023. december 19-én európai elfogatóparancsot adott ki ellene.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján felmerült, hogy a férfi külföldön tartózkodhat, ezért a KR NNI fejvadászai megkezdték a célzott felkutatását. A nyomozók az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül felvették a kapcsolatot a Német Központi Célkörözési Egységgel, amellyel együttműködve sikerült megállapítani, hogy a férfi Nürnbergben bujkál. 

Az információk alapján R. Gábort a német rendőrök 2024. január 4-én délután elfogták. A gyors, szakszerű és hatékony intézkedésnek köszönhetően a szökevénynek esélye sem volt a menekülésre.

A férfit őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.