Hírzóna

Sorost sejtik a szerbiai választásokba való beavatkozás mögött

Sorost sejtik a szerbiai választásokba való beavatkozás mögött

2023. december 22., péntek
Sorost sejtik a szerbiai választásokba való beavatkozás mögött

Szinte száz százalék, hogy a szerb elnök által említett külföldi befolyásolás mögött a vizsgálatok során ott találják majd az NGO-szervezeteket, mögöttük pedig Soros György pénzét - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A Századvég Alapítvány tanácsadója úgy fogalmazott, hogy hosszú története van Szerbiában a szuverenitássértésnek, Soros György már 1990-ben televíziót, rádiót vásárolt, valamint bírói, ügyészi szövetségekben mutatták ki az általa pénzelt szervezetek jelenlétét.

A kutató úgy látja, hogy az egész Balkánon, valamint a közép-kelet-európai régióban évtizedek óta folyik egy dialektikus küzdelem. Kitért a lengyelországi választások után a lengyel köztelevízióban lezajlott tisztogatásokra is. Úgy fogalmazott, hogy a lengyeleknél is ki lett építve a hátország, alapvetően az NGO-szervezetek által.

Szólt arról is, hogy az Egyesült Államokban a következő elnökválasztás során a Nyílt Társadalom Alapítványok rendszere Alex Soros vezetésével pénzt fog tolni a demokratáknak.

A hálózat jelen van és működik, az állam akkor végzi jól a dolgát, ha kivédi ezeket a támadásokat

- hangsúlyozta.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint Európában éles határvonal húzódik a pártok hozzáállását illetően, aszerint, hogy szuverenista vagy globalista, leszűkítve brüsszelista érdekeket képviselnek. Mint mondta, nem a bal- és jobboldali logika mentén szerveződnek a szuverenisták, szocialista pártok is képviselhetnek szuverenista törekvéseket.

Közölte, hogy a szuverenitás nem pusztán ideológiai, filozófiai kérdés és nem múltbeli fogalom, hanem jövőbeli termék. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy Magyarországon az a patrióta gazdaságpolitika, amely 2010-ben elindult, szemben áll a globalista érdekekkel. A szuverén gazdaságpolitika ellen mindent megtesznek azok, akik nem szeretik ezt a típusú, általuk bezárkózásnak mondott folyamatot - jegyezte meg.

Az kerekedik felül győztesként, aki vonzó alternatívát tud felmutatni a társadalom számára. Például meg tudja győzni az embereket arról, hogy jobb, ha magyar és nem külföldi kézben van a hazai energetikai szektor - tette hozzá.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.