Hírzóna

Kábítószer-kereskedőket fogtak el Szegeden

Kábítószer-kereskedőket fogtak el Szegeden

Márton Andrea
2023. december 27., szerda
Kábítószer-kereskedőket fogtak el Szegeden

Eljárás indult egy szegedi férfi és édesanyja ellen, akik a gyanú szerint éveken át árultak kábítószert és pszichoaktív anyagot, saját házukból kiszolgálva a vevőket - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a gyanúsítottak ellen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a férfi tavaly óta édesanyjával közösen szerzett be új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályt, valamint amfetamint és marihuánát. A drogokat közösen értékesítették szegedi házukban a fogyasztóknak, vagy az azokat továbbadónak. A rendőrség házkutatást tartott a gyanúsítottaknál, és kábítószert, valamint azok értékesítéséhez szükséges eszközöket foglalt le. Ezt követően a nyomozó hatóság előbb az édesanyát, majd a fiát állította elő és vette őrizetbe.

Ügyészi indítványra - a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt - a bíróság elrendelte a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását

 - közölte a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.