Hírzóna

Több hullámban várható a csapadék

Több hullámban várható a csapadék

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 11., szombat
Több hullámban várható a csapadék

Megérkezett a hullámzó frontálzóna, amelynek hatására több hullámban várható csapadék szombat estig. Némi nyugalom majd vasárnap érkezik, de a jövő hét ismét változékony időjárást tartogat.

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, újabb csapadékzóna érkezik délnyugat felől, melyből többfelé várható eső, zápor, majd délutántól a Dunántúlon egyre nagyobb területen szűnik meg a csapadék, ezzel együtt nyugat, délnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Az ország keleti felén tartósan borult marad az idő és ott tartós eső várható. Az északnyugati, nyugati szelet délutántól északnyugaton, valamint a középső megyékben erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet - írja a Köpönyeg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.