Hírzóna

Tegnap is nagyüzem volt a határkerítés közelében

Tegnap is nagyüzem volt a határkerítés közelében

2023. október 20., péntek
Tegnap is nagyüzem volt a határkerítés közelében

Az elmúlt nap eseményei számokban.A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. október 19-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 648 határsértőt tartóztattak fel és 504 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 21esetben összesen 628határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán, indiai, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 17 esetben összesen 504 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészése miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.