Hírzóna

Katonai missziót indít Magyarország

Katonai missziót indít Magyarország

2023. október 13., péntek
Katonai missziót indít Magyarország

A migráció megfékezéséért és a humanitárius segítségnyújtás érdekében Magyarország katonai missziót indít Csádba - jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken sajtótájékoztatón.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szavai szerint a veszélyek korát éljük. Immár a második komoly fegyveres konfliktus zajlik, és milliószám özönlenek migránsok Európába - mondta, kiemelve: a bevándorlással együtt a terrorizmus is fenyegeti Európát.

Megjegyezte: az afrikai migráció megfékezésében kulcsfontosságú szerepe van a Száhel-övezetnek, és az övezetben található Csádnak.

Amennyiben Csád is instabillá válik, akkor olyan migrációs gátszakadásnak lehetünk tanúi, amely akár további százmilliókat indíthat útnak Európa felé"

- fűzte hozzá.

A miniszter közölte: a 2024-re tervezett misszióról szóló országgyűlési határozati javaslatot a jövő hét elején nyújtják be.

Borítókép: MTI/Bodnár Boglárka

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.