Hírzóna

Embercsempészt fogtak Domaszéknél

Embercsempészt fogtak Domaszéknél

2023. augusztus 29., kedd
Embercsempészt fogtak Domaszéknél

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 18 esetben összesen 630 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom és Zákányszék közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, iraki, koszovói, marokkói, pakisztáni, palesztin szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. – írja a rendőrség határrendészeti összesítőjében. 

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 6 esetben összesen 170 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészése miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök Domaszék közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton, hétfőn 21 óra 25 perckor egy magyar honosságú gépkocsit, annak moldovai állampolgárságú vezetőjét és a sofőr mellett ülő moldovai állampolgárságú segítőjét ellenőrizték. A gépkocsiban, rajtuk kívül, 15 fő, magát szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.