Hírzóna

Tusványos - A magyar-lengyel barátságról is szó lesz

Tusványos - A magyar-lengyel barátságról is szó lesz

2023. július 15., szombat
Tusványos - A magyar-lengyel barátságról is szó lesz

A magyar-lengyel barátság évtizedes hagyományairól is szó lesz a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) két programjában. A július 18-tól 23-ig tartó rendezvényen két panelbeszélgetést szervez a Waclaw Felczak Alapítvány ebben a témában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az egyik július 19-én lesz Európa keresztény lesz vagy nem lesz - Kereszténység a mindennapokban címmel, Kiss-Rigó László (püspök, Szeged-Csanádi Egyházmegye), Molnár Imre (történész, szociológus, Reconciliatio Esterházy János Egyesület), David Lloyd Dusenbury (filozófus, író, kutatói ösztöndíjas, Danube Institute, Egyesült Királyság) részvételével, a moderátor Mohay Gergely, az alapítvány kurátora lesz.

Másnap, július 20-án Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport - Biztonságpolitikai körkép az orosz-ukrán háború árnyékában címmel a Bánffy Miklós-társalgóban lesz panelbeszélgetés, amelyen Michal Kwilecki (a Wroclawi Magyar-Lengyel Baráti Társaság vezetőségi tagja, Lengyelország), Jacek Karnowski (főszerkesztő, Sieci hetilap, Lengyelország) és Demkó Attila (biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője) lesz ott, Rosonczy-Kovács Mihály kurátor moderálásában.

A Waclaw Felczak Alapítvány kuratóriumi elnöke, Biernacki Karol, valamint igazgatóhelyettese, Zobolyák Róbert szintén ellátogat Tusványosra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.