Hírzóna

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

2023. június 21., szerda
Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban

Lezuhant egy magyar katonai helikopter a Čikola-kanyonban, a Krk Nemzeti Park közelében Horvátországban. A horvát N1 hírportálnak a hatóságok megerősítették, hogy egy horvátországi kiképzés alatt álló magyar helikopterről van szó, a legénység két tagja meghalt, míg a harmadik tagját keresik. Mario Banožić, horvát védelmi miniszter is a helyszínre utazik. A hírt a helyi Radio Drniš is megerősítette közösségi oldalán.

FRISSÍTÉS

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint

A MAGYAR LÉGIERŐ 2 AIRBUS H145-ÖS HELIKOPTERE LÉGI KIKÉPZÉSI FELADATOT TELJESÍTETT A HORVÁT LÉGTÉRBEN, AMIKOR AZ EGYIK HELIKOPTER 3 FŐVEL A FEDÉLZETÉN, EGYELŐRE TISZTÁZATLAN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT HORVÁTORSZÁG KÖZÉPSŐ RÉSZÉN LEZUHANT.

A Honvédelmi Minisztérium a családok kiértesítését azonnal megkezdte, a fejleményekről a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség folyamatosan tájékoztat – írja tárca hivatalos közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.