Hírzóna

Hild János-díjat kapott Szeged

Hild János-díjat kapott Szeged

2023. június 25., vasárnap
Hild János-díjat kapott Szeged

Hild János-díjat kapott Szeged a Belvárosi híd térségének megújításáért a Magyar Urbanisztika Társaságtól, az elismerést jelző emlékművet - Bánvölgyi László szobrászművész alkotását szombaton avatták föl.

A Móra Ferenc Múzeum központi épülete, a belvárosi hídfő és környékének felújítása 2019-ben kezdődött, a város saját és uniós forrásból több mint 4 milliárd forintot fordított erre. Egyszerre, egymáshoz kapcsolódóan újult meg a múzeum, a vár, a Móra park, a Roosevelt tér, a Stefánia, a Belvárosi hídfő, a Híd utca és az Oskola utca. Nemcsak a kulturális intézmények újultak meg, hanem azok környezete is. A Zöld Város program keretében újra parkosították a Tisza-part belvárosi szakaszát, és a fejlesztések eredményeként a sétálók, a kerékpárosok és az autósok is biztonságosan közlekedhetnek erre.

A Hild János-díj a Magyar Urbanisztika Társaság legrangosabb kitüntetése, mellyel 1968 óta ismerik el a településfejlesztésben, illetve a településrendezésben kiemelkedő eredményt elérő települések, illetve személyek munkáját.

Az elismerést jelző - német jura mészkőből és bronzból készült - emlékművet, Bánvölgyi László szobrászművész alkotását, a Móra Ferenc Múzeum mellett állították fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.