Hírzóna

Pedagógus tüntetésből DK-s kormányellenes tüntetés lett

Pedagógus tüntetésből DK-s kormányellenes tüntetés lett

2022. október 25., kedd
Pedagógus tüntetésből DK-s kormányellenes tüntetés lett

A XXI. Század Intézet elemzője emlékeztetett, miután a pedagógusok megkapták a kormánytólaz ígéretet a béremelésre, a szakszervezetek nem kezdeményeztek tárgyalást a kormánnyal további követeléseikkel kapcsolatban. APedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ)ehelyett inkább a DK árnyékkormányával tanácskozott szeptember 23-án.

– Ezek után nyilvánvaló, hogy a DK közvetve is belefolyt a demonstrációk szervezésébe

– szögezte le az elemző, aki ezen a ponton felidézte: a DK a teljes baloldallal karöltve igyekszik megakadályozni, hogy Magyarország hozzájusson a pedagógusok béremelését lehetővé tevő EU-s forrásokhoz. Nagy Ervin szerint ha az eredeti – a kormány által is jogosnak tartott – követelési pontokat vesszük alapul, akkor a mostani tüntetők ártanak ezeknek a céloknak.

Nem pedagógustüntetés?

– Vasárnap már nem ugyanazok a célok fogalmazódtak meg, mint egy hónappal ezelőtt. Akkor a pedagógusbérekről, az óraszám csökkentéséről és a munkakörülmények javításáról volt szó.

A mostani tüntetésen e mondandókat elnyomta a kormányellenes hangulat, a rigmusok, a felszólalások.

Ennek oka, hogy a szeptemberihez képest a tüntetők szociológiai összetétele jelentősen átalakult.

– Ez már nem pedagógus- és diáktüntetés volt: egyértelműen kormányellenes tüntetésről beszélhetünk

– állapította meg Nagy Ervin. 

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.