Hírzóna

Nem létező gyógykezelésekre hivatkozva csalt 1,5 millió forintot egy csongrádi nő

Nem létező gyógykezelésekre hivatkozva csalt 1,5 millió forintot egy csongrádi nő

2020. július 22., szerda
Nem létező gyógykezelésekre hivatkozva csalt 1,5 millió forintot egy csongrádi nő

Vádat emelt a Csongrádi Járási Ügyészség azzal a helybeli nővel szemben, aki 2019 nyarán beteg édesanyjuk gyógyításával kapcsolatos, valótlan indokokra hivatkozva másfél millió forintot meghaladó összeget csalt ki egy testvérpártól - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a sértettek édesanyja megbetegedett, és bekerült a szegedi klinikára. Egyikük megosztotta a vádlottal a kezelőorvos nevét, erre a nő felajánlotta, hogy segít a kapcsolattartásban, mivel ismeri az orvost. Ezután a sértettet tájékoztatta a beteg állapotáról, majd azt állította, hogy ő pénzt adott a doktornak azért, hogy több figyelmet fordítson a kezelésre. Miután a nőt a kecskeméti kórházba szállították át, a vádlott azt mondta a sértettnek, hogy a szegedi kezelőorvos itt is több alkalommal meglátogatta édesanyját, részére speciális antibiotikumokat is felírt. Mindezekkel kapcsolatos költségekre több mint egymillió forintot kért és kapott a sértettől.

Ezeket követően a vádlott a sértettel azt hitette el, hogy a szegedi orvos szabadságra ment, de édesanyjának neurológusi kezelésre van szüksége. Állította, hogy ő leszervezte, hogy egy budapesti orvos vállalja el a továbbiakban a beteg gondozását. A sértettől hamarosan ennek az orvosnak az utazási költségeire, munkadíjára és különböző képalkotó vizsgálatok díjára kért pénzt. Utóbbiak megfizetésébe a sértett már testvérét is bevonta. A vádlott a sértettektől még édesanyjuk halála után is kért 250 000 forintot, azt állítva, hogy a budapesti orvost fegyelmi eljárásban a kezelés miatt megbüntették. Ezt azonban a sértettek már nem fizették ki, hanem rövidesen feljelentést tettek.

A valóságban sem a szegedi, sem a budapesti orvos nem gyógykezelte a beteget Kecskeméten, ellátásáért pénzt nem kértek illetve fogadtak el, képalkotó vizsgálatok elvégzésére illetve fegyelmi eljárás megindítására sem került sor.

A két rendbeli, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a sértettek az őket ért kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt terjesztettek elő.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.