Hírzóna

Kiskorúakat rabolt ki egy szentesi bűnöző

Kiskorúakat rabolt ki egy szentesi bűnöző

2020. július 27., hétfő
Kiskorúakat rabolt ki egy szentesi bűnöző

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a szentesi férfinek, aki két kiskorút rabolt ki múlt hét csütörtökön - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi július 23-án 11 órakor Szentesen, az utcán megszólított két tizenhárom éves fiút azzal, hogy segítsenek rajta, adjanak neki 000 forintot. A sértettek közölték, hogy nincs pénzük, nem tudnak adni, mire a gyanúsított közelebb lépett hozzájuk, emelt hangon ismételten a pénz átadására szólította fel őket. Közölte a gyanúsított azt is, hogy tudja hol van a pénzük, küzdősportokat űzött és megfenyegette sértetteket arra az esetre, ha nem adják át a pénzüket. A testi épségük elleni közvetlen fenyegetés hatása alatt álló sértettek átadták a gyanúsítottnak a náluk lévő 500 illetőleg 30 forintot, valamint a gyanúsított az egyik sértett dobozos kóláját is elvette és megitta.

Az eljárás során mindezeken túlmenően megalapozott gyanú merült fel arra nézve is, hogy a gyanúsított ugyancsak Szentesen, idén márciusban megállított és megszólított egy kerékpárral közlekedő kiskorút. A sértettől ezen alkalommal is pénzt kért, majd miután a kiskorú elsőre azt megtagadta, gyanúsított a zsebében lévő késhez nyúlt, megmutatta a sértettnek és újból a pénze átadására szólította fel őt. A fenyegetés hatására a kiskorú sértett a nála lévő 2600 forintot a gyanúsítottnak átadta.

A 3 rendbeli rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított különös visszaesőként követte el a bűncselekményeket.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.