Hírzóna

Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2019. augusztus 14., szerda
Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb-magyar állampolgárságú férfival szemben, aki idén tavasszal próbált meg két koszovói férfit Magyarország területére csempészni - közölte a megyei főügyészség.

A vádlott március 28. napján éjfélkor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére Röszkénél az általa vezetett és a tulajdonát képező személygépkocsi vezetőjeként. A gépkocsiban tartózkodott még két koszovói állampolgárságú férfi is utasként, akik az útlevélkezelő számára a határátlépéskor két szerb magánútlevelet adtak át. Az útlevélellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az útlevelek valódiak, azonban más személyek adatait tartalmazzák. Az illegális határátlépőket a vádlott Szabadkáról vitte a határhoz és sikeres Olaszországba történő szállításukat követően fejenként 200 eurót fizettek volna részére. A járási ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével. valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja. A letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.