Hírzóna

Főleg uniós forrásból újult meg Szeged egyik legnagyobb bölcsődéje

Főleg uniós forrásból újult meg Szeged egyik legnagyobb bölcsődéje

2018. október 30., kedd
Főleg uniós forrásból újult meg Szeged egyik legnagyobb bölcsődéje

Több mint 300 millió forintból, uniós támogatással teljes körűen felújították a szegedi Agyagos utcai bölcsődét, a Tisza-parti város egyik legnagyobb ilyen intézményét - tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a 72 férőhelyes bölcsőde felújításának költségeiből 262 millió forintot pályázati támogatás fedezett, ezt az önkormányzat 49 millió forint saját forrással egészítette ki. A márciusban elkezdődött beruházás során az 1980-as években elkészült épületen kisebb szerkezeti változtatásokat hajtottak végre, valamint kicserélték a burkolatokat és nyílászárókat, szigetelték a homlokzatokat és a tetőt. Az elektromos hálózatot korszerűsítették, új napelemes rendszert kapott az épület. Felújították a vizesblokkokat, megújult az épület csapadékvíz-elvezetési rendszere, valamint akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki. A főbejáratot rámpa építésével akadálymentessé tették, az intézmény előtt pedig egy betonozott, akadálymentes parkoló és egy új fedett kerékpártároló is épült. Tavaly Szegeden két másik bölcsődét is felújítottak - áll a közleményben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.