Gazdaság

Hidvéghi Balázs: Brüsszel korrupt és politikailag manipulált

Hidvéghi Balázs: Brüsszel korrupt és politikailag manipulált

2023. január 22., vasárnap
Hidvéghi Balázs: Brüsszel korrupt és politikailag manipulált

Hidvéghi Balázs szerint Marc Angel, az Európai Parlament új alelnöke megválasztásával semmi sem változik, ez ugyanaz a "korrupt és politikailag manipulált" brüsszeli világ.

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta: Marc Angel, az Európai Parlament új alelnöke teljesen beleilleszkedik a jól ismert, Brüsszelben domináns és divatos világba, irányvonalba. Ez állítása szerint részben látható például LMBTQ-aktivizmusából és abból, hogy minden olyan álságos támadásnak részese volt a szocialisták részéről, amely a nemzeti szuverenista, kereszténydemokrata alapon álló kormányok és országok ellen irányult az elmúlt időszakban.

"Őt választották meg alelnöknek arra a helyre, ami úgy üresedett meg, hogy rács mögé került Eva Kaili korábbi szocialista alelnök" - fogalmazott a képviselő.

Megjegyezte: az alelnöki hely az Identitás és Demokrácia jobboldali konzervatív frakciónak járt volna már 2019-ben is, amikor először választottak alelnököket. Őket kizárják gyakorlatilag mindenből: a pozíciók betöltésének lehetőségéből, bizottságokban sem szavazzák meg a nekik járó helyeket, szembe menve az emberek döntésével, hiszen ez a parlamenti arányokból következő elosztás lenne.

Hozzátette: az Identitás és Demokrácia frakció jelöltjét, Annalisa Tardino olasz képviselőt ők is támogatták, de "újra összezárt ez a középbal, baloldali szövetség", amelynek - szavai szerint - sajnos az Európai Néppárt is részese, ez csak így tud működni a számok alapján. Semmi sem változik, ez ugyanaz a  számukra jól ismert, "korrupt és politikailag manipulált" brüsszeli világ - jelentette ki.

Hidvéghi Balázs szólt arról, hogy Eva Kaili vezetésével szerveztek az európai parlamentben egy hivatalos európai parlamenti programot, amelynek témája az európai emberek adatait felhasználó szofvter volt, amely a gyermekbántalmazás, gyermekpornográfia kiszűrését célozná bizonyos kulcsszavak vagy adatok alapján. Egy amerikai cég bevonása került szóba, amely azt is jelentené, hogy európai emberek tízmillióinak adatai kerülnének egy amerikai cég birtokába és kezelésébe - mutatott rá a politikus.

Szavai szerint iskolapéldája ez a korrupciónak: külföldi szereplő, ebben az esetben egy nagyvállalat sok pénzért politikai befolyást vásárol választott politikusokon keresztül, akik erre hajlandók. A képviselő szerint egy kiterjedt korrupciós hálózat "bomlik ki a szemünk előtt". Jelezte: bízik abban, hogy a belga ügyészség sikerrel folytatja ennek az ügynek a felderítését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.