Gazdaság

Megvan, mikor lehet olcsóbb a benzin

Megvan, mikor lehet olcsóbb a benzin

2022. december 18., vasárnap
Megvan, mikor lehet olcsóbb a benzin

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint hamarosan csökkenhet a benzin ára a piacon, a független kutasok szerint elkezdett enyhülni a nyomás.

Múlt kedden szüntette a kormány az árstopot, miután kaotikus állapotok alakultak ki a benzinkutakon - ezt maga Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. vezérigazgatója fogalmazta meg így az erről szóló Kormányinfón. Ezután sem stabilizálódott az állapot egyik napról a másikra, de már körvonalazódik, mikor következhet ez be.

Egri Gábor, aFüggetlen Benzinkutak Szövetségének elnökeaz ATV-nek azt mondta, a Mol elkezdte szállítani a kis kutaknak az üzemanyagot, 25 százalékban visszaállt az ellátás, így a nyomás is enyhülni kezdett a piacon. Hozzáteszi, vélhetően a százhalombattai olajfinomító operációja is helyreállt.

Azonban hogy a magasabb árak mennyire fogják visszavetni a forgalmat, szerinte majd csak januárban derülhet ki.

Az év hátralevő részében ugyanis az ünnepek miatt gyakrabban ülnek autóba, mint máskor. Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a hónapokkal előre mutató, úgynevezett forward árak lefelé mutató tendenciát mutatnak, így szerinte - ha nem is jelentősen, de egy-két forinttal időről időre csökkenni fog a nagykereskedelmi ár.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.