Gazdaság

Milliárdokat költenek karácsonykor játékokra a magyarok

Milliárdokat költenek karácsonykor játékokra a magyarok

2021. november 11., csütörtök
Milliárdokat költenek karácsonykor játékokra a magyarok

A vállalat becslése alapján idén az átlagos online kosárérték 20 százalékkal nagyobb, 13 ezer forint, míg a hagyományos bolti beszerzés értéke 10 százalékkal több, 9600 forint lesz. Friss kutatásukból kiderült, hogy idén karácsonykor sokan döntenek az online és a mobilról történő vásárlás mellett, idén már 16 százalékkal több rendelés érkezett mobileszközökről tavalyhoz képest - tette hozzá Gyaraki Dávid marketingvezető.

A felmérés alapján a szülők többsége, 60 százaléka 10 ezer forint felett, a nagyszülők fele pedig 5 ezer -10 ezer forint között költ karácsonyi ajándékra egy gyermeknek.

Míg a nagyszülők többsége 2-3 ajándékkal lepi meg unokáját, addig a szülők 70 százaléka 3 vagy több meglepetést tesz a fa alá. A legtöbben kreatív- és társasjátékot, könyvet és kifestőt, illetve az örökzöld LEGO-készleteket keresik az ünnepre.

A magyar tulajdonú Regio Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapították. A több mint 500 embert foglalkoztató társaság már országszerte 43 játékbolttal rendelkezik, és csaknem 25 százalékos részesedésével piacvezető a hagyományos magyar játékpiacon. A cég 2020-ban 13,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.