Gazdaság

Betonelemeket gyártó üzem épül a vásárhelyi ipari parkban

Betonelemeket gyártó üzem épül a vásárhelyi ipari parkban

2020. október 15., csütörtök
Betonelemeket gyártó üzem épül a vásárhelyi ipari parkban

A fejlesztés költségeinek felét a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) versenyképesség-növelő támogatása fedezi.

Az ipari parkban kialakítandó, 1500 négyzetméteres csarnokban a Bodrogi Bau Kft. építőanyag-gyártási tevékenységi körét bővítik újabb termékvonallal: többek között betonipari építőanyagokat, kertépítési betonelemeket, beton műtárgyakat és építőipari transzportbetont készítenek majd.

A termelést előreláthatólag 2021 nyarán kezdik el, melyhez nélkülözhetetlen lesz az új szakemberek és munkavállalók felvétele. A technológia kialakítása még folyamatban van, ettől függ majd, hogy pontosan hány új dolgozóval bővül majd a vállalkozás létszáma a fejlesztés nyomán.

A hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. az alföldi városban öt telephellyel rendelkezik, illetve számos fióktelepe van Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, valamint Budapesten. A cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel foglalkozik. Tulajdonosként asztalos üzemet működtet, és a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 217 alkalmazottat foglalkoztató Bodrogi Bau Kft. értékesítésből származó nettó árbevételét a 2018-as 7,371 milliárd forintról tavaly 9,19 milliárd forintra növelte, miközben az adózott eredménye 879 millióról 846 millió forintra csökkent.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.