Gazdaság

74 milliárd forint támogatás járhat szociális gyermekétkeztetési célokra

74 milliárd forint támogatás járhat szociális gyermekétkeztetési célokra

2016. május 4., szerda
74 milliárd forint támogatás járhat szociális gyermekétkeztetési célokra

Még a korábbi terveket is meghaladó, összesen közel 74 milliárd forintos támogatást adna a jövő évi költségvetés szociális gyermekétkeztetési célokra - közölte az MTI.

Rétvári Bence

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Időknek elmondta: ez a támogatás több mint kétmilliárd forinttal magasabb a 2016-os költségvetési törvényben egy éve elfogadott összegnél. A napilap szerdai számában közölt cikk szerint az államtitkár kiemelte: a többlet abból adódik, hogy idén januártól a kormány minden évközi szünetre kiterjesztette a szünidei étkeztetést, így nemcsak nyáron, de tavasszal, ősszel és télen is kaphatnak ingyenesen enni a rászoruló gyerekek. Hangsúlyozta: ezenfelül a jobb minőségű ételek elkészítése érdekében a már megemelt napi támogatási összeggel számol a jövő évi költségvetés tervezete. Az önkormányzatok az intézményi gyermekétkeztetésre 67,2 milliárd forintot, a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatására 6,7 milliárd forintot fordíthatnak állami támogatásként, amely csaknem 2,2 milliárd forinttal több, mint az idei forrás. Rétvári Bence kiemelte: a 2017-es költségvetés tervezete a rendszerváltás óta a legnagyobb összeget biztosítja gyermekétkeztetésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.