Gazdaság

Lezárult a CODEX projekt + FOTÓK

Lezárult a CODEX projekt + FOTÓK

2014. április 16., szerda
Lezárult a CODEX projekt + FOTÓK
codex_002

A napokban Újvidéken lezajlott a CODEX Magyar-Szerb együttműködési projekt záró konferenciája. A vezető partner Szegedi Tudományegyetem képviseletében Tapasztó Dénes szakmai vezető és Tóth Róbert fejlesztési szakértő egy-egy előadásban mutatták be az elkészült módszertani dokumentum főbb megállapításait, illetve a 2014-2020-as területi stratégiához kapcsolódó fontosabb javaslatokat.

A záró konferencia kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy a szakemberek áttekintsék az elmúlt hónapokban a projekt keretében végzett munka eredményeit, összefoglalják a szerbiai partnerrel közös együttműködés tapasztalatait.

codex

Tapasztó Dénes

, a projekt szakmai vezetője ennek kapcsán kiemelte: „Megítélésem szerint a projekt elsődleges eredménye a közösen összeállított dokumentum csomag mellett az a tapasztalatcsere és együtt gondolkodás, mely minden bizonnyal hozzájárul ahhoz, hogy a határ menti leszakadó térségek felzárkóztatását célzó fejlesztések valós eredményeket hozzanak a jövőben. A záró konferencián tartott előadásomban a szerbiai partnerekkel közösen fejlesztett módszertani dokumentum azon elemeire kívántam rávilágítani, melyek a 2014-2020-as programozási időszakhoz kapcsolódó tervezési munka ezen aspektusát erősítik.”

Tóth Róbert

fejlesztési szakértő hangsúlyozta, hogy a CODEX projekt remélhetően megalapozhatja a területfejlesztésben közösen dolgozó magyar és szerb szakemberek hosszú távú együttműködését, mely Szerbia Európai Uniós integrációja kapcsán komoly jelentőséggel bír. A szakértő elmondta: A projekt keretében elkészült, a 2014-2020-as területi stratégiához kapcsolódó javaslatcsomag a jelenleg is zajló programozási munka számos olyan elemére rávilágít, melyek a hazai és határon túli szakemberek számára egyaránt újdonságként hatnak.

kozos_jovo_logo

Tapasztó Ildikó projektvezető elmondta, hogy reményei szerint a jövő esetleges együttműködéseiről, közös projektjavaslatokról hamarosan megindulhat az együtt gondolkodás, hiszen a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében várhatóan 2014-2020 között is jelentős források állnak majd rendelkezésre a különböző határ menti fejlesztések megvalósítására. A záró konferencia előadásainak anyagai, valamint a projekt keretében elkészített szakmai dokumentumok elérhetőek

az alábbi

honlapon!

A program hivatalos weboldala!
eu_logo
mo_szerbia_ipa_logo
szte_logo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.