Gazdaság

Fidesz: egyre több állampapírt vesznek az emberek

Fidesz: egyre több állampapírt vesznek az emberek

2013. január 24., csütörtök
Fidesz: egyre több állampapírt vesznek az emberek

A Fidesz szerint egyre nő az emberek bizalma az állam iránt, ezt bizonyítja, hogy tavaly duplájára emelkedett a magánszemélyek által vásárolt állampapírok mértéke, amely jelenleg 1060 milliárd forintot tesz ki.

Puskás Imre

országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az emberek által felvásárolt állampapírok mennyisége összevethető az állam egyévi adósságszolgálatával. A képviselő szerint az államadósság folyamatos csökkentése mellett fontos az eladósodás összetétele is, a forintban meglévő adósság ugyanis nem hordozza magában az árfolyamkockázatot. "A legszerencsésebb, ha az állam a polgáraitól vesz fel hitelt, hiszen ennek visszaadásával is saját polgárait gazdagítja, így növeli a fogyasztást vagy belföldi befektetéseket" – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.