Gazdaság

Adókedvezményekkel ösztönöznék a hitelezést

Adókedvezményekkel ösztönöznék a hitelezést

2012. május 2., szerda
Adókedvezményekkel ösztönöznék a hitelezést

A nemzetgazdasági tárca legújabb évközi adócsomagja szerint a pénzintézeti különadó csökkenthető lesz a jövőben - a törvény elfogadása esetén - a kkv-szektornak nyújtott új hitelekkel, ide nem értve az uniós pályázatok előfinanszírozásához nyújtott kölcsönt - írja szerdai Napi Gazdaság.

A lap ismerteti: a nemzetgazdasági tárca pénteken közzétett csomagját szerdáig lehet kommentálni. A dokumentum szerint több ponton változik az adózás rendjéről szóló törvény, és megtalálható benne a 98 százalékos különadó eltörlése is. Ugyanakkor a törvényjavaslat - amely még kormánydöntésre vár - nem ejt egyetlen szót sem a július elsején bevezetendő távközlési szolgáltatási adóról - írja a lap. Márpedig a jelen szabályok szerint a javaslatot az életbe lépése előtt egy hónappal - vagyis május végéig - el kell hogy fogadja a parlament. A péntekre várható benyújtásig a kormány még kiegészítheti a különadó szabályaival a mostani adócsomagot, ám az sem kizárt, hogy menet közben képviselői módosítóként kerül majd elő a javaslat - ahogy az számos fontos ügyben történt az elmúlt két évben - jegyzik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.