Gazdaság

A dolgozók egészségi állapota befolyásolja az cégek eredményességét

A dolgozók egészségi állapota befolyásolja az cégek eredményességét

2012. május 22., kedd
A dolgozók egészségi állapota befolyásolja az cégek eredményességét

A cégek alkalmazottakhoz való pozitív hozzáállása kedvezően befolyásolhatja a dolgozók egészségi állapotát, amely közvetetten kihat az eredményességre is - állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Tiszai Vegyi Kombinát együttműködésében készült "Fenntartható Fejlődés Évkönyv 2011" című kiadvány.

A kutatóintézet közleménye szerint a cégek szinte egyöntetűen úgy gondolják, hogy fontos, 83 százalékuk szerint pedig kiemelten fontos az alkalmazottak egészségi állapota. A kiadvány szerint a fenntartható fejlődés egyik legfontosabb mutatója az egészségesen várható élettartam: Magyarországon a nők születéskor várható élettartama 2010-ben 78,6 év, a férfiaké viszont csak 70,7 év volt. A férfiak életük 79,2 százalékát egészségesen élik le, míg a nőknek csak 74 százalékára áll ugyanez. Az unió 27 tagállamában ugyanezen arányok magasabbak, 79,7 százalékot mutatnak a férfiaknál, illetve 75,2 százalékot a nőknél. A nők várható élettartama az EU-ban is hosszabb a férfiakénál, ugyanakkor esetükben a betegségben eltöltött időszak is hosszabb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.