Gazdaság

Fidesz: rémhíreket terjeszt nyugdíjügyben az MSZP

Fidesz: rémhíreket terjeszt nyugdíjügyben az MSZP

2011. november 16., szerda
Fidesz: rémhíreket terjeszt nyugdíjügyben az MSZP

A Fidesz szóvivője szerint valótlanságot állít és riogat a nyugdíjak, a nyugdíjrendszer átalakítása ügyében az MSZP. Azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták biztosra veszik a svéd nyugdíjmodell bevezetését, Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nincs a kormány vagy a Ház asztalán svéd nyugdíjrendszerről szóló tervezet.

Korózs Lajos,

az MSZP szakpolitikusa szerdán azt mondta, pártja számítása szerint a svéd modell bevezetése az ellátások nagyjából 20 százalékos csökkenéséhez vezetne.

Selmeczi Gabriella

az MSZP elnökségi tagjának szavaira úgy reagált: mivel a baloldal politikusai nem tudnak érdemben részt venni a szakmai munkában, újra rémhíreket terjesztenek. Mint mondta, nem érti, miért éppen most pattant ki az MSZP fejéből az, hogy a Fidesz-kormány svéd nyugdíjmodellel jönne elő. "És azt sem értem, hogy ha egyébként ez így lenne, akkor miért baj ez. Én a magam részéről szeretnék majd egyszer svéd nyugdíjas lenni" - tette hozzá, hangsúlyozva: semmiféle előterjesztés nincs a kormány, a parlament asztalán, amely svéd nyugdíjrendszerről szólna, de "megjegyzem magánemberként, hogy sajnos, mert szerintem Magyarországon az idős társadalom és a nyugdíjas-társadalom boldog lenne, ha svéd nyugdíjakban részesülhetne". A Fidesz szóvivője szerint nagy zűrzavar van az MSZP háza táján, és nagyon nagy zűrzavar, káosz van a szocialista fejekben. Mint fogalmazott, az a Korózs Lajos terjeszt rémhíreket, akit a választók méltatlannak tartottak az országgyűlési képviselőségre, aki nem aggódott, amikor az MSZP-SZDSZ-kormány úgy adta át a nyugdíjkasszát, hogy "minden harmadik nyugdíjforint hiányzott" belőle. "Tehát ha tavaly, az év közepén nem indítjuk el nagyon sürgősen a nyugdíjvédelmi programot, akkor nem lett volna miből kifizetni a nyugdíjakat" - mondta. Nyugdíjügyben a tény az - folytatta -, hogy január 1-jével 4,2 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, ezt megelőzően, még idén novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. A Fidesz szövetséget kötött a nyugdíjasokkal, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is értékállóak maradnak a nyugdíjak - fűzte hozzá Selmeczi Gabriella, megjegyezve, hogy több szomszédos országban nem, hogy nem őrzik meg a nyugdíjak vásárlóértékét, hanem nominálisan csökkentik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.