Gazdaság

Néhány kórházi épületet megtartana a főváros

Néhány kórházi épületet megtartana a főváros

2011. augusztus 25., csütörtök
Néhány kórházi épületet megtartana a főváros

A jelenlegi korlátozottan forgalomképes kategóriából forgalomképesbe sorolna a főváros több kórházi ingatlant, így azok nem kerülnének a fekvőbeteg-ellátó intézményekkel együtt állami tulajdonba, és akár értékesíthetővé is válnának - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet a birtokába került előterjesztésre hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a főváros listát készített azokról a kórházi ingatlanokról, amelyek az önkormányzat tulajdonát képezik, és az egészségügyi intézmények használatában vannak, az alapító okiratban telephelyként feltüntetve. Ezek az ingatlanok a kórházak alapfeladatainak ellátásához nem szükségesek, ezért a főváros szerint indokolt a használatból való kivonásuk és forgalomképessé minősítésük. A Magyar Nemzet szerint a főváros 12 kórházának legtöbbjénél talált olyan ingatlant, amely bekerült ebbe a körbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.