Gazdaság

Edelényből hazaindultak a Békés és Csongrád megyei segítők

Edelényből hazaindultak a Békés és Csongrád megyei segítők

2010. május 22., szombat
Edelényből hazaindultak a Békés és Csongrád megyei segítők

Elindultak Edelényből szombat délelőtt hazafelé a Békés és Csongrád megyéből a városba és térségébe vezényelt tűzoltók és katasztrófavédők, akik a Bódva magas árhulláma miatt kialakult árvízi védekezésben segédkeztek.

A Békés és Csongrád megyéből érkezett mintegy száz szakember napokon keresztül dolgozott a Bódva töltése mentén, a legkritikusabb szakaszokon. Munkájukért

Rétközi Ferenc

, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője és

Molnár Oszkár

, a település független polgármestere mondott köszönetet. Rétközi Ferenc az MTI tudósítójának a helyszínen azt mondta: folyamatos a jelenlét a gátakon. Edelénybe a most elköszönt egységek után Nyíregyházáról megérkezett a váltás, és száz katonát is a városba vezényeltek, hogy folyamatosan figyeljék az átázott töltést, s ha szükséges, azonnal beavatkozzanak. A korábban elöntött Katona József utcában már megkezdték a fertőtlenítést, az ár nyomai még láthatók, de az ott lakók takarítanak. Az edelényi híd mentén már kilátszik a Bódva vízéből az a vascső, amelyet a helybéliek mértékadónak tekintenek: amennyiben a víz ellepi, akkor nagy baj van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.