Így készül a legfinomabb mézeskalács


Mézeskalácsot sokféleképpen lehet készíteni. Most azonban találtunk egy olyan receptet, ami egyszerű, és aránylag gyorsan elkészül. A SzegedMa munkatársai kötényt ragadtak, és elkészítették az igazi karácsonyi finomságot. A videóban mutatjuk az eredményt.
HOZZÁVALÓK:
- 33 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkgvaj
- 1 dl méz
- 1 db tojás
https://www.youtube.com/watch?v=XUTtFkwUPC0&feature=youtu.be
ELKÉSZÍTÉS:
- A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
- A tésztát jól lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle egy süteménykiszúróval.
- A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ezután már csak a díszítés van hátra, talán az a legidőigényesebb, de megéri mert egyrészt remek szórakozás, másrészt pedig személyes ajándékot is készíthetünk vele az ünnepekre. Ez pedig hiába is tagadnánk, mindenkinek jól esik.