Gasztro

„Itt van a parti, ezt most ne hagyd ki”

„Itt van a parti, ezt most ne hagyd ki”

2010. november 2., kedd
„Itt van a parti, ezt most ne hagyd ki”

Így Halloween tájékán a házibulik szervezőinek kedveskedünk, hogy ne csak nassolni valóval kínáljuk vendégeinket. E heti válogatásunkban olyan szendvicskrémek és saláták szerepelnek, amikkel biztosan megalapozzuk a jó hangulatot, és felejthetetlen házigazdává válunk. Az italt meg hagyjuk kedvesünkre, érezze, hogy ő is csinált valamit.

Tojáskrémes szendvics

Hozzávalók :

5 tojás 1 ek kefir 5 dkg vaj 1 vöröshagyma 1 ek mustár só, bors A tojásokat keményre főzzük, még melegen megpucoljuk és apróra összetörjük. A kefirt és a mustárt a vajjal habosra verjük majd az apróra vágott vöröshagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást és lehűtjük. Pirítós kenyérre kenve újhagymával tálaljuk.

Paradicsomos sajtkrém

Hozzávalók:

4 dkg margarin 5 dkg fokhagymás sajt 1 ek kefir 1 gerezd fokhagyma 1 ek ketchup só, cukor, mustár A sajtot a mélyhűtőben megfagyasztjuk, mert hidegen sokkal könnyebb lereszelni. Az összes többi alapanyagot habodra verjük, majd hozzáadjuk a lereszelt, de nem fagyos sajtot. Addig keverjük, míg krémes masszát kapunk. Lehűtve kenyéren tálaljuk!

Virslisaláta

Hozzávalók:

4 pár virsli 5 db tojás 4 dl tejföl 1 ek mustár 1 tubus majonéz 1 fej vöröshagyma fehérbors A virslit és a tojást megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk majd összekeverjük a tejföllel, mustárral és a majonézzel és megborsozzuk. A megfőzött tojásokat belereszeljük az öntetbe, majd a virslit karikákra vágjuk, és azt is hozzáadjuk.

Halas tésztasaláta

Hozzávalók:

1 csomag orsótészta 4 dl tejföl 1 konzerv olajos-hal 1 köteg újhagyma 1 fej lilahagyma 1 zöldpaprika 2 paradicsom 1 kígyóuborka 1 doboz kukorica konzerv 1 fokhagyma bors

Megfőzzük a tésztát és lehűtjük. A konzerv halat apróra daraboljuk, és összekeverjük a tésztával, majd leöntjük a halkonzerv olajával. A zöldségeket apróra darabolva hozzáadjuk. A tejfölt elkeverjük a préselt fokhagymával(esetleg fokhagyma krémmel) majd ráöntjük a tésztasalátánkra. Lehűtve tálaljuk.

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.