Egyház

Ferenc pápa a béke útjainak megnyitását sürgette advent harmadik vasárnapján

Ferenc pápa a béke útjainak megnyitását sürgette advent harmadik vasárnapján

Ferenc pápa a gázai katolikus plébánia halottairól is szólt a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.

Márton Andrea
2023. december 17., vasárnap
Ferenc pápa a béke útjainak megnyitását sürgette advent harmadik vasárnapján

Ukrajnában és a Közel-Keleten is a béke melletti elkötelezettség erősítését sürgette a karácsonyi ünnepek közeledtével Ferenc pápa, aki a gázai katolikus plébánia halottairól is szólt a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.
 

Ferenc pápa azt mondta, nem szabad megfeledkezni a háborúban élőkről Ukrajnában, Izraelben, a palesztin területeken és a világ más részein.

A karácsony közeledése erősítse az elkötelezettséget a béke útjainak megnyitására

- hangoztatta a katolikus egyházfő.
 

Hozzátette: NAGYON SÚLYOS ÉS FÁJDALMAS HÍREK ÉRKEZNEK GÁZÁBÓL. 

Elmondta, a gázai Szent Család plébánia épületegyüttesében nem terroristák, hanem családok, gyerekek, beteg és fogyatékossággal élő emberek, nővérek tartózkodnak

 - sorolta Ferenc pápa. Ferenc pápa azt mondta, mesterlövészek vették őket célba. Hozzátette, hogy találat érte a kalkuttai Teréz anya nővérei működtette épületet is.

Van aki minderre azt mondja, ez a terrorizmus, ez a háború. Igen, ez a terrorizmus, ez a háború

- hangoztatta Ferenc pápa.

A pápa köszöntötte azokat a római gyerekeket is, akik a hagyomány szerint a karácsony előtti utolsó vasárnap a gyermek Jézus szobraival érkeztek meg a Szent Péter térre, ahol az egyházfő áldását adta rájuk. Megemlékezett azokról a gyerekekről, akik "nehéz karácsonyt fognak megélni, a háborús helyszíneken, a menekülttáborokban, éhínségben".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.