Egyetem

Mesekönyv készült a szegedi Gyermekintenzív Klinikáról

Mesekönyv készült a szegedi Gyermekintenzív Klinikáról

2023. május 31., szerda
Mesekönyv készült a szegedi Gyermekintenzív Klinikáról

A Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítvány és a Csimota Gyerekkönyvkiadó közös gondozásában jelent meg mesekönyv az Ünnepi Könyvhétre - írja közleményében az SZTE.

Mint írják, a 8 éves alapítvány kezdeményezésére létrejött, országos szinten is egyedülálló, innovatív alkotás bemutatja a kórházi osztály egészségügyi csapatának áldozatos munkáját, miközben a mesés, humorral átszőtt részek otthonossá teszik a gyerekek számára a környezetet. A valós gyógyulástörténeteken alapuló mesék, és a barátságos illusztrációk segítenek eloszlatni a gyermekek félelmét és csökkentika betegségektől való rettegést. Közben a szóban forgó betegségekről is adnaknémi ismeretet a gyermekeknek és a szülőknek.

Az orvos-beteg kommunikáció és az edukáció szempontjából is egyedülálló vállalkozásnak számít ez a három mesét tartalmazó könyv.

Fotó: SZTE NKI-Kovács-Jerney Ádám

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.