Egyetem

Új szakiránnyal bővül az SZTE gazdaságtudományi karának kínálata

Új szakiránnyal bővül az SZTE gazdaságtudományi karának kínálata

2021. január 11., hétfő
Új szakiránnyal bővül az SZTE gazdaságtudományi karának kínálata

A coaching egy viszonylag új, de egyre elterjedtebb módja a tanácsadói és személyzetfejlesztői munkának, amely alatt személyre, illetve csoportra vonatkoztatott tanácsadó-fejlesztői támogatást értünk. Célja elsősorban a coacholt egyén személyes vagy szakmai képességeinek és magatartásának tudatosítása, változtatása, fejlesztése adott probléma megoldása és/vagy távolabbi célok elérése érdekében.

A 2 féléves képzésen, amely levelező formában és magyar nyelven indul, Business Coach végzettséget szerezhetnek a hallgatók, elsajátítva többek között a business coach tevékenységhez elengedhetetlen üzleti alapokat, a coaching szemléletű vezető sajátosságait, a különböző irányzatokat és kompetenciákat. A megszerzett szakképzettségnek köszönhetően a résztvevők alkalmassá válnak coaching folyamat nyújtására, ezzel támogatva az üzleti élet szereplőit személyes és szakmai fejlődésben, a kitűzött célok elérésében.

A képzés egyik részét az üzleti tárgyak (mint például Menedzsment, Marketing vagy Szervezeti viselkedés), másik részét a coaching területéhez kötődő tárgyak alkotják (Hatásos kérdezés- és Tárgyalástechnika, Coaching módszertanok). A hallgatóknak a képzés zárásaként teljesíteniük kell egy 28 órás, az egyetem által biztosított szakmai gyakorlatot, továbbá részt kell venniük egy vizsgára felkészítő mentoráción is. Sikeres teljesítés esetén ACSTH (Approved Coach Specific Training Hours) nemzetközi tanúsítványt szerezhetnek a hallgatók.

A jelentkezéshez bármely képzési területen, legalább alapképzésben szerzett oklevél szükséges, valamint a weboldalon elérhető egyetemi formanyomtatvány kitöltése.

Jelentkezési határidő: január 25.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.