Egyetem

Egy hét múlva kiderül, hogy kit vettek fel a szegedi egyetemre

Egy hét múlva kiderül, hogy kit vettek fel a szegedi egyetemre

2018. július 18., szerda
Egy hét múlva kiderül, hogy kit vettek fel a szegedi egyetemre

Nincs már több teendőjük azoknak, akik szeptemberben induló felsőoktatási képzésre jelentkeztek. Az érettségik, felvételik és alkalmassági vizsgák mind lezajlottak már, a végleges eredmény pedig július 25-én derül ki - olvasható a Délmagyar körképében.

A lap összeállításából kiderül, hogy végéhez közeledik a felvételi eljárás, amely karácsony óta izgalomban tartja a jelentkezőket. Már decemberben elkezdődött a jelentkezés az alap- és mesterképzésekre. Február 15-ig adhatták meg a jelentkezők, hogy mely intézmény mely szakán kívánnak továbbtanulni. A felvételizők között a legnépszerűbb a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem, ezt követi a Debreceni Egyetem. A Szegedi Tudományegyetem a harmadik a legközkedveltebbek listáján. A legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglista alapján egyébként a világ legjobb 12 százalékába tartozik az SZTE. Idén több mint 13 ezren elsőnek jelölték meg, hogy a napfény városában tanulnának. A legnépszerűbb alapszak még mindig a gazdálkodási és menedzsment, valamint a mérnökinformatikus képzés. Ami a szegedi egyetemet illeti, még mindig toronymagasan a legnépszerűbb a Természettudományi és Informatikai Kar, ide pontosan 3304 ember jelentkezett. Ezt követi a humán vonal, vagyis a bölcsészkar a maga 2565 jelentkezőjével. A harmadik helyen a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar áll, oda 2305-en próbálnak bekerülni. Mostanra elfogytak a teendők, lejárt az összes határidő. A

felvi.hu

-ra a jelentkezők július 11-ig tölthették fel a dokumentumokat, amivel igazolták, hogy teljesítettek minden érettségit, alkalmassági vizsgát, felvételit vagy államvizsgát. Eddig volt sorrendmódosításra is lehetőség, de csak egyet lehetett változtatni. Persze a honlap már e dátum előtt küldött felszólítást a hiánypótlásra, nehogy elfelejtse valaki. A dokumentumok feldolgozottságát és a pontszámok alakulását jelenleg is nyomon lehet követni a Felvi oldalán. Már csak várni kell, július 25-ig. Azon a szerda estén, nyolckor derül ki, hogy ki hol tanul majd tovább. Aki megadta a telefonszámát, annak automatikus üzenetet küldenek, a többiek a Felvi oldalán nézhetik meg, bejutottak-e. Nem árt résen lenni, az oldal ekkor gyakran túlterhelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.