Egyetem

Szegedi diák is részt vesz a nemzetközi kínai nyelvi verseny elődöntőjén

Szegedi diák is részt vesz a nemzetközi kínai nyelvi verseny elődöntőjén

2018. április 26., csütörtök
Szegedi diák is részt vesz a nemzetközi kínai nyelvi verseny elődöntőjén

A Chinese Bridge, azaz a Kínai Híd elnevezésű nemzetközi kínai nyelvi verseny egyetemi hallgatóknak hirdetett magyarországi elődöntőjére a Szeged

i Tudományegyetemről is került be diák.

A Kínai Híd nyelvi verseny a Kínai Nyelvoktatási Tanács, a Hanban nagyszabású nemzetközi versenye, amelynek keretei között a résztvevők egyetemi hallgató, középiskolás és Kínában tanuló diák kategóriában mérhetik össze tudásukat. E világszerte egyre népszerűbb verseny elődöntőit évente húsz országban tartják, a döntőt Kínában rendezik - írták a közleményben. A Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetsége, a Pécsi Tudományegyetem egészségtudományi karának Konfuciusz Intézete által lebonyolított pécsi elődöntőre a pécsi, a Miskolci Egyetem, az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem válogatóján kiemelkedő teljesítményt elérő tizenöt diák érkezik.

A versenyzőknek egy adott témához kötődő, általuk írt beszédet kell tartaniuk kínai nyelven, ezt a Kína-ismeretüket felmérő feleletválasztós kvíz, majd egy, a kínai kultúrához kapcsolódó művészeti produkció előadása követi - jegyezték meg.

Hozzátették, az indulók teljesítményét szakmai zsűri pontozza, a nyelvi felkészültségen túl az előadói képességet is figyelembe veszik. Az eredményesen szereplő hallgatók kínai tanulmányokat finanszírozó ösztöndíjat, kínai nyári tárborban való részvételt nyerhetnek, a két legjobb részt vehet a verseny döntőjében, Kínában - olvasható a közleményben. Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.