Egyetem

HÖOK: kiemelt figyelmet kell fordítani a kollégiumok helyzetének rendezésére

HÖOK: kiemelt figyelmet kell fordítani a kollégiumok helyzetének rendezésére

2016. május 8., vasárnap
HÖOK: kiemelt figyelmet kell fordítani a kollégiumok helyzetének rendezésére

Kiemelt figyelmet fordítana a kollégiumok helyzetének rendezésére a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Gulyás Tibor

, a hallgatói szervezet elnöke vasárnap, a HÖOK hétvégi, debreceni közgyűlése után az MTI-vel közölte: eddig két felmérést végeztek annak érdekében, hogy átfogó képet kapjanak a kollégiumok helyzetéről és egy újabbat indítanak azért, hogy többlépcsős javaslatcsomag adjon érdemi választ a jelenlegi helyzetre. Az eddigiek alapján az látszik - mutatott rá -, hogy a jelenlegi jogszabályi keretek rendezésére, szolgáltatásfejlesztésre és kapacitásbővítésre is szükség van. Ahhoz, hogy alapos javaslat készüljön, a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségével további felmérést készítenek - tette hozzá Gulyás Tibor. A Debreceni Egyetem szervezésében tartott közgyűlésen tárgyalták a HÖOK külügyi stratégiáját is, amely a külföldön tanuló magyar hallgatók lehetőségeinek támogatására, valamint a Magyarországra érkező hallgatók integrálására, illetve a mobilitás elősegítésére épül. A HÖOK közgyűlése kifejezte azon szándékát, hogy a külhonban működő hallgatói érdekképviseletek rendes taggá válhasson. Ennek jogi előkészítését megkezdi a szervezet. Gulyás Tibor tájékoztatása szerint a közgyűlésen ismét napirenden volt az ösztöndíj-reform. A testület határozatban rögzítette azokat a pontokat, amelyek kiemelten szerepelnek majd a kormányzattal folytatott tárgyalások során - tette hozzá. A fiatalok élethelyzetének általános javítása érdekében külön tárgyalták a diákkedvezmények szervezésében rejlő lehetőségeket és a hallgatói szolgáltatások területén szükséges szabályozási változásokat is - ismertette a HÖOK elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.