Egyetem

Tunéziai egyetemmel kötött együttműködést az SZTE

Tunéziai egyetemmel kötött együttműködést az SZTE

2015. május 7., csütörtök
Tunéziai egyetemmel kötött együttműködést az SZTE

Bővült a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködő felsőoktatási intézmények köre: Abderraouf Betbaieb tunéziai nagykövet jelenlétében Szabó Gábor, az SZTE rektora és Khaldoun Ben Tâarit, az University Tunis Carthage (UTC) vezetője olyan keretszerződést írt alá, mely sokféle lehetőséget biztosít a kooperációra.

"A jövőbeni oktatási, tudományos és kulturális területeken megvalósítható kooperációk lehetőségeiről tanácskoztunk az University Tunis Carthage vezetőivel" – mondta a tunéziai delegációval május 6-án folytatott tárgyalásról

Nagy Katalin

. A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízottja hozzátette: a megbeszélésen felmerült több, akkreditált közös képzés indításának a lehetősége – gazdasági, egészségügyi és művészeti területeken egyaránt. A tunéziai vendégek – köztük az University Tunis Carthage (UTC) képviselői – a Tisza-parti univeristas vezetőivel és képviselőivel találkoztak, majd ellátogattak az SZTE több karának épületeibe. A tárgyalás végén az SZTE és az UTC vezetői olyan keretszerződést írtak alá, mely rögzíti a Szegedi Tudományegyetem és az University Tunis Carthage közötti együttműködés sokszínűségét, kiemelve, hogy ebbe bekapcsolódhat az SZTE mind a 12 kara. A következő két esztendőben komoly munka elé néz a két egyetem, miközben az SZTE várhatóan 20-30 hallgatót fogadhat Tunéziából. Abderraouf Betbaieb tunéziai nagykövet szerint a tunéziai-magyar kapcsolatok legkiemelkedőbb mozzanata lehet az SZTE és az UTC közötti együttműködés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.