Egyetem

Szegeden zajlik a világ egyik legjelentősebb szoftverfejlesztési konferenciája

Szegeden zajlik a világ egyik legjelentősebb szoftverfejlesztési konferenciája

2011. szeptember 6., kedd
Szegeden zajlik a világ egyik legjelentősebb szoftverfejlesztési konferenciája

Szeptember 5-9. között rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem konferenciaközpontjában az ESEC/FSE 2011 konferenciát (European Software Engineering Conference /ACM SIGSOFT Symposium on the Foundations of Software Engineering), mely a világ egyik legelismertebb konferenciasorozatának számít a szoftverfejlesztés területén.

A tudományos tanácskozáson olyan kutatási eredményeket mutatnak be, amelyek elméletileg megalapozottak, ugyanakkor a gyakorlati jelentőségük is világosan igazolható. Nem véletlen, hogy a konferencián a világ nagy szoftverfejlesztő cégei (például IBM, Microsoft) mellett az alkalmazói oldal jelentős vállalatai is jelen vannak (mint a Google vagy az Ericson). Az üléseken közel 300 fő vesz részt, többségében külföldiek: nagyon sok résztvevő érkezik az USA-ból, ugyanakkor napjaink tendenciáinak megfelelően egyre nagyobb a távol-keleti kutatók aránya. A konferencián ismertetett kutatás-fejlesztési eredmények széleskörűek, megfigyelhető azonban a szoftver teszteléshez, karbantartatáshoz kapcsolódó kutatások erősödése. Ezt az indokolja, hogy a szoftverek mérete, bonyolultsága rendkívüli módon megnövekedett és emiatt a programhibák kiszűrése nagyon nehéz feladatot jelent - tájékoztatta portálunkat

Gyimóthy Tibor

, a szegedi Szoftverfejlesztés Tanszék vezetője. Az ESEC/FSE 2011 konferenciáról

bővebb információ olvasható ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.