Egyetem

Elkészült az 1000 Mester TISZK központi épülete

Elkészült az 1000 Mester TISZK központi épülete

2010. június 17., csütörtök
Elkészült az 1000 Mester TISZK központi épülete

A tervezett határidőnél egy hónappal korábban átadták a Csongrád megye és Orosháza meghatározó szakképzési intézményeit tömörítő 1000 Mester TISZK központi épületét Szegeden.

Szeged és további öt iskolafenntartó önkormányzat, valamint a szakképzésben érdekelt szervezetek 2008-ban hozták létre a Térségi Integrált Szakképzési Központot (TISZK), annak érdekében, hogy a diákok az oktatás minőségének javításával versenyképes tudást szerezhessenek – mondta

Botka László

(MSZP), a Tisza-parti város polgármestere csütörtökön, az épület ünnepélyes avatásán. Ma már egy térség fejlődési lehetőségeit – az infrastruktúra mellett – elsősorban azt határozza meg, milyen képzettségű szakemberek élnek ott – indokolta a szakképzési rendszer átalakítását a politikus. Az 1000 Mester TISZK a 21 szakmacsoport több mint száz szakmájában képzést nyújtó dél-alföldi oktatási intézményeket tömöríti. A szervezet központi épületét egy korábbi kollégium rekonstrukciójával alakították ki. Az építési munkákhoz, valamint a képzőhely berendezéséhez a TISZK 892 millió forint uniós támogatást nyert el, melyet 100 millió forintnyi önerő egészít ki. A háromszintes, 1570 négyzetméteres épületben multimédiás oktatótermek, nyelvi laborok kapnak helyet, valamint különböző laborokat rendeztek be (épületgépészeti, minősített hegesztő, CNC-eszterga, klímatechnikai). A TISZK közösségi szolgáltatásai is itt működnek majd, a diákok a többi között a szakma- és a pályaválasztáshoz kaphatnak majd tanácsokat. Az ünnepélyes átadón az 1000 Mester TISZK megállapodást kötött a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Ez alapján a két szervezet közös adatbázist hoz létre a munkaerő-piaci igények felmérésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.