Egészség

Három puszi: Szegeden fertőzhették meg Dobrev Klárát?

Három puszi: Szegeden fertőzhették meg Dobrev Klárát?

2021. március 6., szombat
Három puszi: Szegeden fertőzhették meg Dobrev Klárát?

"A polgármesteri hivatal kabinetfőnöke is COVID pozitív" - kaptuk az egyelőre nem megerősített információt szerkesztőségünk emailjére még jóval azelőtt, hogy kiderült volna, Dobrev Klára is elkapta a koronavírust.

https://szegedma.hu/2021/03/gyurcsany-neje-is-elkapta-a-koronavirust

A DK európai parlamenti képviselője március 1-én posztolt arról, hogy Szegeden járt, mégpedig a Polgármesteri Hivatalban Botka Lászlónál, aki szintén közzétett erről egy bejegyzést; de a politikusnő volt vendég a városi televízióban is. A nyilvánosságra hozott fotók szerint sehol nem viseltek maszkot!

Balogh Judit és Dobrev Klára a városi televízió stúdiójában

Bár a Magyar Nemzet azt írta, hogy "végigfertőzhette az országot" a DK-s politikus, arról nem írnak, hol kaphatta el a betegséget!

Nem zárható ki, hogy Gyurcsány Ferenc felesége Szegeden fertőződött meg, ugyanis a koronavírus szokásos lappangási ideje szerint ez lehetséges. Látszólag Szegeden még minden rendben volt hétfőn; a tünetek a szegedi látogatást követően jöttek elő az asszonynál, majd 4 nappal később, pénteken jelentette be maga a politikus, hogy beteg.

Ha pedig igaz a szerkesztőségünknek küldött - beazonosítható email címről érkező - információ, miszerint Botka László kabinetfőnöke, Kalmár Gábor is pozitív, akkor még inkább erős a gyanú, hogy Dobrev Klára Szegeden kapta el a vírust.

Fodor Antal és Binszki József DK-s képviselőkkel egyeztetett Dobrev Klára, Botka Lászlónál

Hivatalosan is megkerestük pénteken a Városházát, hogy erősítsék meg, vagy cáfolják a lapunkhoz eljutott információt Kalmárról, de nem reagáltak. Tehát nem erősítették meg, hogy beteg, de nem is cáfolták, hogy nem az.

Közös fotó Binszki Józseffel a találkozó napján

Binszki József, a DK szegedi elnöke teszteltette magát.

"Miután tegnap megtudtam, hogy Klára koronavírusos lett, azonnal csináltattam én is egy PCR tesztet. Negatív lett. Mivel Szegeden nagy valószínűséggel én töltöttem vele a legtöbb időt, ebből a negatív teszteredményből arra következtetek, hogy közülünk akkor senki nem volt és nem lett fertőzött" - írta közösségi oldalán a politikus; némileg egyszerűsítve a következtetését. Az ő negatív tesztje ugyanis nem jelenti azt, hogy mások ne kaphatták volna el a vírust.

Botka László is elkaphatta?

Nem zárható ki teljes bizonyossággal egyelőre az sem, hogy Szeged polgármestere is megfertőződhetett, vagyis elkaphatta a koronavírust - akár úgy is, hogy nem tud(ott) róla.

Információink szerint Kalmár Gábor már nem volt a hivatalban akkor, amikor Dobrev megérkezett. Ez azonban igazából nem is igen számít, ha - és ez csak feltételezés - korábban már fertőzött volt, és úgy érintkezett a hivatali kollégáival.

Lapunk arra is rákérdezett a Városházán, hogy Botka László tesztelteti-e magát, vagy sem; de erre sem válaszoltak. Az biztos, hogy indokolt lenne!

Három puszis köszöntés

Kevesen tudják, hogy a DK-ban különösen, de más baloldali pártokban is szokás, hogy a felek (különösen, ha az egyikük nő) három puszival köszöntik egymást. Hogy erre a tradicionális, mozgalmi köszöntésre Szegden is sor került-e, azt nem tudjuk, de nem zárható ki annak ellenére sem, hogy ezekben a covid-os időkben ez nagy butaság lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.