Egészség

H1N1: Intenzíven a várandós nő

H1N1: Intenzíven a várandós nő

2009. november 8., vasárnap
H1N1: Intenzíven a várandós nő

A Szegedi Belgyógyászati Klinika intenzív osztályán fekszik az a várandós nő, aki az országos tiszti főorvos szerint az új influenza szövődménye miatt került kritikus állapotba - írja a hírTV. A TV2 úgy tudja, a nőnek kétoldali tüdőgyulladása van.

Az ügyeletes orvos a Hír Televíziónak sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy a körintenzíven ápolják az állapotos nőt. Legutóbb Ózdon egy 13 éves diáklány és egy 61 éves nő szervezetében mutatták ki az új influenza vírusát - tudatja a hírTV.hu.

Falus Ferenc

tiszti főorvos az információt az MTI megkeresésére sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta, annyit mondott, hogy Magyarországon van egy ilyen eset, de a város bármelyik lehet, így akár Szeged, Miskolc vagy Sopron is. A beteg állapotáról azonban annyit elárult, hogy továbbra is kritikus, tehát életveszélyben van. Az országos tiszti főorvos szombaton az MTI-nek elmondta: Magyarországon eddig öt bejelentett halálesetről tud, amely összefüggésbe hozható az új influenzával. Hozzátette: a kismama esete az első Magyarországon, amikor egy várandós, egyébként egészséges nőt új típusú influenzával kezelnek intenzív osztályon. A TV2 Tények című műsora szerint a 40 éves nő öt és fél hónapos terhes, és kétoldali tüdőgyulladása van. A hírműsor információi szerint olyan súlyos az állapota, hogy lélegeztetni kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.