Balhé

Betondarabokkal dobálta szomszédját - vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség

Betondarabokkal dobálta szomszédját - vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség

2023. július 31., hétfő
Betondarabokkal dobálta szomszédját - vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki többek között betondarabbal dobálta meg traktorral közlekedő szomszédját.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett között évek óta rossz viszony van egy telekvitából adódóan. A vádlott ebből fakadóan előbb tavaly szeptemberben állt a dűlőúton traktorral közlekedő szomszédja elé és próbálta ökölnyi tégladarabokkal eltalálni a járműből kiszálló férfit. A sértett egy gáz riasztópisztolyból leadott lövésekkel vetett véget a támadásnak. A vádlott ezt követően még aznap délután egy késsel elvágta a sértett juhakoljának rögzítő köteleit, közel 110 ezer forint kárt okozva. Másnap a férfi újra elé állt a mellékúton traktorozó sértettnek és egy tíz centis aszfaltdarabbal bedobta a jármű első szélvédőjét, úgy, hogy a törmelékek a vezetőfülkébe repülve 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak. A traktorban mintegy 40 ezer forint kár keletkezett.

Az ügyészség a férfit közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével, garázdaság és rongálás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.