Sport

A szezon negyedik ötszettes meccsét nyerték meg a szegedi röplabdások

A szezon negyedik ötszettes meccsét nyerték meg a szegedi röplabdások

2023. november 6., hétfő
A szezon negyedik ötszettes meccsét nyerték meg a szegedi röplabdások

Az első szettben néggyel is vezetett a szegedi csapat, 23 pontig el is jutottak, azonban mégis a vendégek örülhettek a végén. 0-1.

A második játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, minden pontra jött a válasz. Érkeztek a szegedi pontok, így sikerült egy hárompontos előnyt kiépíteni, 22-19-re vezettek a hazaiak. Nem adta ki a játszmát a kezéből a Vidux, és 25-22-re nyertek végül. 1-1.

Bár vendég vezetéssel indult a harmadik szett, 4 egymás utáni szegedipont követte válaszként azt. Gyorsan 15-10 állt az eredményjelzőn.Ismét szoros menetek követek egymást folyamatosan, végül 28-26-ra a Szeged nyerte a szettet. 2-1

Nehezen tudott átlendülni saját magán Vidux, mert rendre egalizált kétpontos hátrányból, a vezetést nem tudták megszerezni.Így 25-20-ra hozta a játszmát a Dág. 2-2

A mindent eldöntő szettben gyorsan bekezdett a Szeged, 8-5-ös hazai előnynél jött a térfélcsere. 11-7-nél elindult a szegedi henger, és záporoztak a pontok. Végül a maradék játékmenet alatt 1 Dág-pont mellett 4 hazai született. 3-2.

Vidux-Szegedi RSE–DÁG KSE 3:2 (23-25, 25-22, 28-26, 20-25 ; 15-8)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 6. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, néző: 255. Vezette: Szél Márta Judit, Gyulai Géza.
Vidux-Szegedi RSE:Bodnár, Gönczi, Honti, Kiss G., Pozzobon, Csányi.Csere:Borsi (liberó), Kasnyik, Szepesi, Pintér, Sarnyai.Vezetőedző:Berkes Zoltán,Masszőr:Zana Tamás.
Dág KSE:Krupánszki, Kun, Szabó B., Sow, Flachner, Csordás.Csere:Farkas R. (liberó), Czibula, Tarr, Bandi, Nagy P.Vezetőedző:Buzás Miklós Dániel.

Hatalmas skalpot gyűjtöttünk ma a Dág ellen, hiszen egy borzasztóan erős, és kellemetlen röplabdát játszó csapatról van szó. Nem véletlen, hogy nagy múltú, komoly extraligás csapatokat is rendre meglepnek. Csalóka, mert úgy tűnhetett, hogy könnyű ellenük pontot szerezni, vagy hogy hamarabb is eldönthettük volna a találkozót, ám nagyon meg kellett dolgozni a pontokért. A Dág pedig egyáltalán nem adta könnyen magát. A győzelem annak fényében még jobban felértékelődik, hogy az elmúlt két hetünkben nem kerültek el minket a sérülések és a betegségek, de ebből is fel tudunk állni, és nagyon fontos győzelmet arattunk, amiért hatalmas gratuláció jár a srácoknak!

mondta Berkes Zoltán, a Vidux-Szegedi RSE vezetőedzője a sikert követően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.