Centrum-gödör tulajdonosai több mint száz millióval károsították meg az embereket

Már egy éve kutat a Szegedi Rendőrkapitányság a Centrum-gödör ügyében.  Viszont egy gyanúsítottat sem tudnak még felmutatni.
 
 

100-150 millióval károsították meg az embereket a Centrum-gödör tulajdonosai. A vállalkozóknak kölcsönadóknak és foglalót befizetőknek csak többszöri fellebbezés után sikerült elérniük a rendőrségnél azt, hogy foglalkozzon a feljelentésükkel.

Elegük lett a Centrum House Builder Kft. és a Centrum Capital Zrt. vezetőiből. Így tehát feljelentést tettek a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen, amelyről bővebben egy évvel ezelőtt írt a Délmagyar. Azóta nem érkezett friss hír az ügy kapcsán. A Délmagyar tehát ismét megkereste a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészséget.

Délmagyart arról tájékoztatták, hogy az üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult nyomozás. Mindez a Szegedi Rendőrkapitányságon van folyamatban, amelyre tekintettel a nyomozás törvényessége feletti felügyeletet a Szegedi Járási Ügyészség látja el.

A Délmagyar levelet írt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak is, azonban hiába. Válaszlevelükben azt írták, hogy az ügyben még folyamatban van a nyomozás, így a kérdéseinkre nem áll módjukban válaszolni.

Annyi biztos tehát, hogy feljelentésig jutott a Centrum-gödör ügye, a nyomozás pedig tart. A károsultak arról számoltak be lapunknak, hogy többszöri elutasítás és fellebbezés után indult meg a nyomozás, pedig dokumentumokkal igazolták a hatóság felé, hogy a Centrum-gödör tulajdonosainak pénzt adtak kölcsön, munkát végeztek a gö­­dörben, vagy épp foglalót fizettek ki azokra a lakásokra, amelyek még mindig nem épültek meg. Mindezt összevetve körülbelül 100-150 millió forint közötti összeggel tartoznak a terület tulajdonosai.

Mivel az egyik cég felszámolás alatt van, a telek tulajdoni lapja pedig különféle jelzálogokkal és vételi jogokkal van tele, ezért a károsultak tisztában vannak azzal, hogy a pénzüket valószínűleg soha nem látják viszont, de szeretnék, ha végre kiderülne az igazság. 

Előző sztori

Novák Katalin szerint béke kell a fejlődéshez és a fenntartható jövőhöz

Következő sztori

Letartóztatásokat indítványoztak a pénteki lövöldözés ügyében